PEELING

Peeling, of ook wel exfolieren, wordt middels cosmetica toegepast om dode huidcellen te verwijderen en de huid te verjongen. QS Professional produceert 3 verschillende peeling-technieken die kunnen worden toegepast: fruitzuur peeling (AHA), enzymatische peeling en mandelicacid 8%.

 

TECHNIEKEN

fruitzuur peeling (AHA), enzymatische peeling en mandelicacid 8%

Hoe werkt het?

Een fruitzuur peeling (20% 30% 40%), ook wel een chemische peeling, is een AHA peeling die is ontwikkeld om littekens, acne, rimpels, grove porien, couperose, rosacea en/of pigmentstoornissen te verminderen, maar ook om de huid te verjongen. AHA staat voor AlphaHydroxyAcid en werkt vooral als een exfoliant aan het huidoppervlak. De zuren (glycolzuur, lactosezuur en multifruits) zorgen ervoor dat de verhoornde cellen (corneocyten) van de epidermis makkelijker loslaten. De zuren verhogen de productie van glycosaminoglycanen (collageenrijk weefsel) en collageen. Ook bestrijden AHA’s tekenen van huidveroudering en de huid met zonschade. AHA is oplosbaar in water en daardoor geschikt voor ieder huidtype. Een AHA peeling gaat altijd in combinatie met AHA Neutralizer.

De enzymatisce peeling is een eiwitsplitsende peeling. De dode huidcellen worden op een milde manier losgeweekt, waardoor deze vorm van peelen uiterst geschikt is voor de gevoelige huid. De enzymatische peeling bestaat uit een poeder, die de enzymen Bromelain en Papain bevat. De bijbehorende lotion, die glycolzuur, citroenextract en graan kiemen bevat, maakt de peeling compleet.

De Mandelicacid Lotionbevat 8% amandelzuur en geldt als een milde peeling die dagelijks gebruikt kan worden. 

Winkelmand 0